Православна громада села Струмівка зібрала 12000 грн. на благодійному різдвяному святі «Нова радість стала»

26 січня 2020 року, на території  храму святого апостола Андрія Первозванного, що у селі Струмівка, відбулося благодійне різдвяне дійство «Нова радість стала».

Настоятель храму протоієрей Степан Ярема, його дружина Марія разом з вихованцями недільної школи, їх наставниками та особливо талановитими прихожанами запросили усіх охочих ще раз пережити радість народження Богонемовляти, насолодитися мелодійними колядками. На святі були представлені різдвяна казка від наймолодших струмівчан, театралізоване дійство у виконанні старших вихованців та різдвяний вертеп від їхніх талановитих батьків.

На різдвяне свято до Струмівки завітали особливі гості – вихованці театральної студії «Сонячна радість», що функціонує у рамках громадської організації «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» під керівництвом Олени Мельник. «Сонячні діти» презентували виставу «Цар Плаксій та Лоскотон», яку із захопленням та аплодисментами вітали глядачі.

Справжнього різдвяного колориту святковому дійству подарував вокальний ансамбль «Волиняни» під керівництвом Тетяни Іванівни Жилюк. Ансамбль народної музики потішив глядачів автентичними колядками, різдвяними віншуваннями та народними танцями біля ялинки. В такій атмосфері і святковий куліш видався на славу. Під зоряним небом, біля затишного багаття та з неповторним різдвяним настроєм.

Слід зауважити, що захід  мав благодійний характер. Тому, в період різдвяних свят та під час дійства було зібрано 12000 гривень, які розділили між сім’ями прихожан, де виховуються діти з інвалідністю.

Дай, Боже, на той рік дочекати і ще так в Струмівці поколядувати!

Фото – Варвара Шевчук

Переглядів: 1028

 
 
 
Перейти до панелі інструментів