Неділя про Закхея: Божественна літургія архієрейським чином та священницька хіротонія у кафедральному соборі Луцька

2 лютого 2020 року, у Неділю 33-ю після П’ятидесятниці, неділю про Закхея, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Всіх Святих землі Волинської.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), прес-секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Аніпко, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), благочинний Луцького кафедрального округу протоієрей Вадим Лебедь та клірики кафедрального собору.

Під час богослужіння керуючий Волинською єпархією звершив священницьку хіротонію над випускником Волинської духовної семінарії дияконом Назарієм Приймаком.

По завершенні літургії архієпископ Нафанаїл звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

Архіпастир наголосив, що «хоча до Великого посту ще далеко, але вже зараз Церква починає готувати нас до подвигу, який ми маємо звершити під час великопісного періоду. Закхей був заможнім чоловіком, який мав усі матеріальні блага, але коли він приймає Христа у своє серце, то роздає усе багатство нужденним та стає відданим послідовником Христа. Так і ми, відкинувши гріхи й спокуси, забуваючи образи й прощаючи ближніх своїх, маємо піднятись на своє «дерево спасіння», щоб побачивши Христа, почути від Нього слова спасіння: «Зійди швидше, тому що сьогодні потрібно Мені бути у тебе в домі» (Лк. 19:5)», – підсумував архієпископ Нафанаїл.

Також, по закінченні проповіді архіпастир привітав ієрея Назарія зі священницькою хіротонією та побажав бути справжнім пастирем Церкви Христової, сумлінно молитись за увесь світ і завжди бути готовим до боротьби зі спокусами у цей нелегкий час випробувань для Православної Церкви.

Переглядів: 3686

 
 
 
Перейти до панелі інструментів