У Камені-Каширському відбувся сьомий Різдвяний благодійний концерт

12 січня 2020 року, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, в актовій залі Камінь-Каширського районного будинку культури відбувся сьомий Різдвяний благодійний концерт, який був організований духовенством Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Відповідальним за проведення даного заходу був настоятель храму Усікновення глави святого Іоанна Предтечі села Гута-Камінська священник Сергій Курапов.

Метою даної благодійної акції є збір пожертв для підтримки дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для дітей, батьки яких загинули, виконуючи військовий обов’язок під час проведення АТО(ООС).

Розпочалося святкове дійство зі співу тропаря Різдва Христового, після чого благочинний Камінь-Каширського округу протоієрей Стефан Михалюк привітав усіх присутніх з Різдвом Христовим, закликавши проявити своє милосердя та зібрати благодійну допомогу для дітей-сиріт.

У концерті приймали участь хорові колективи з парафій Різдва Пресвятої Богородиці (с. Видерта), святого архістратига Михаїла (с. Гута-Боровенська), святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії (с. Раків Ліс), Різдва Пресвятої Богородиці (с. Полиці) та багато інших.

Справжньою окрасою дійства став виступ хорових колективів ветеранів війни і праці «Дзвони пам’яті»,  дитячого ансамблю місцевої школи мистецтв, який цього року дебютував на даному благодійному заході та колективу районного будинку культури “Родовід”.

Колискову “В темную нічку” заспівали Олександр та Ірина Пащуки – діти настоятеля Свято-Троїцького храму с. Тоболи протоієрея Віктора.

Під час Різдвяної вистави, яка відбулася в майстерному виконанні вихованців недільної школи, що діє при храмі святої великомучениці Параскеви (с. Осівці), всі присутні на концерті мали можливість долучитися до збору благодійних пожертв.

Завершував цей святковий вечір хор духовенства Камінь-Каширського благочиння під керівництвом протоієрея Анатолія Деречея.

По завершенні благодійного заходу, усі присутні проспівали “Вічну пам’ять” загиблим захисникам України.

Благочинний Камінь-Каширського округу протоієрей Стефан Михалюк щиро подякував усім присутнім за посилену допомогу у зборі благодійних коштів та оголосив, що під час концерту у залі було зібрано 25200 гривень.

Варто зауважити, що благодійні пожертви від усіх парафій благочиння продовжують надходити. Тому остаточна сума буде оприлюднена найближчим часом, коли дані кошти будуть передані за призначенням.

За матеріалами офіційного сайту Камінь-Каширського благочиння – https://kam-blag.church.ua/

Переглядів: 528

 
 
 
Перейти до панелі інструментів