Архієпископ Нафанаїл очолив відкриття тимчасового храму святителя Спиридона Триміфунтського у Луцьку

30 листопада 2019 року, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив першу Божественну літургію у тимчасовому храмі на честь святителя Спиридона Триміфунтського.

Архіпастирю співслужили благочинний Луцького кафедрального округу протоієрей Вадим Лебедь, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель тимчасовго храму апостола Іоанна Богослова протоієрей Іван Піпаш та настоятель новоосвяченого тимчасового храму святителя Спиридона священник Іван Поприк.

Під час богослужіння владика разом з собором духовенства та мирянами піднесли посилену молитву за мир в Україні та єдність світового Православ’я.

По завершенні Літургії архієпископ Нафанаїл привітав настоятеля, гостей і прихожан з першою Божественною літургією та наголосив, що перші християни теж починали своє спасительне служіння у катакомбах та підвалах, проте потім, за їхнє смирення Господь підіймав у святості перші гонимі громади, даруючи їм істинне торжество Православ’я, яке звершувалось у величних храмах і соборах.

“Тому й зараз, ми не маємо падати у відчай, споглядаючи певний дискомфорт у служінні та навіть прямі гоніння, а навпаки, з великою радістю служити Господу Воскреслому та пам’ятати, що за випробуваннями й гоніннями, завжди буде йти Торжество перемоги Православної віри”, – підсумував архіпастир.

У свою чергу, настоятель священник Іван Поприк щиро подякував владиці, духовенству та усім присутнім за спільну молитву та висловив сподівання, що Господь обов’язково почує щирі молитви та подарує можливість явити торжество Христової віри будівництвом ще одного храму на Волинській землі.

 

Переглядів: 1021

 
 
 
Перейти до панелі інструментів