Архієпископ Нафанаїл звершив Літургію у Неділю 20-ту після П’ятидесятниці у кафедральному соборі

3 листопада 2019 року, у Неділю 20-ту після П’ятидесятниці, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у кафедральному соборі Всіх Святих землі Волинської.

Архіпастирю співслужили завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), благочинний Луцького кафедрального округу протоієрей Вадим Лебедь, прес-секретар єпархії протоієрей Віктор Аніпко та клірики кафедрального собору.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та єдність світового Православ’я.

По завершенні Божественної літургії владика Нафанаїл звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

Нагадавши зміст притчі про багача і Лазаря, архіпастир наголосив, що час проходить дуже швидко для кожної людини і Господь його дає нам для того, щоб бути справжніми християнами, берегти істинність Христової віри.

Тому цей час не треба втрачати, а займатись вдосконаленням власної душі, приймати участь у Таїнствах Покаяння і Євхаристії, звершувати справи милосердя та прощати винуватцям, як написано у молитві Господній.

«Авраам теж мав великі матеріальні достатки, але своєю вірою та надією на Божу милість він був прийнятий Господом в оселі праведників. Тому все залежить не від матеріального статку, а від того, як ми любимо нашого Господа, нашу Христову віру та чи готові жертвувати собою, своїми принципами, ставлячи любов до Бога й ближніх на перше місце життєво-морального закону…» – підсумував архіпастир.

Переглядів: 427

 
 
 
Перейти до панелі інструментів