День пам’яті Всіх Святих землі Волинської – престольне свято у кафедральному соборі Луцька

23 жовтня 2019 року, з нагоди Дня пам’яті Всіх святих землі Волинської, у Луцьку відзначили престольне свято Кафедрального собору Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Божественну літургію у нижньому храмі соборного комплексу очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Шумський Іов ректор Почаївської духовної семінарії та керуючий Волинською єпархією УПЦ архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Разом з архієреями за святковим Богослужінням молились сотні священнослужителів з Волинської та інших єпархій Української Православної Церкви й тисячі мирян – мешканців Луцька та гостей міста.

Престольне торжество прикрашали своїм співом хор духовенства Волинської єпархії на чолі з протодияконом Михайлом Абрамчуком, архієрейський хор Кафедрального собору, регентом якого є Вислоцька Марія Олексіївна та хор дітей недільної школи «НІКА».

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та єдність світового Православ’я.

По завершенні Божественної Літургії зі словом проповіді до усіх присутніх звернувся митрополит Сергій.

Архіпастир привітав з престольним святом владику Нафанаїла, духовенство, прихожан й гостей свята та побажав завжди бути готовим захищати Віру Христову, так як захищали й збагачувати Її усі святі, що просіяли святим життям у Волинській землі.

У свою чергу архієпископ Нафанаїл щиро подякував архієреям, духовенству й мирянам за спільну молитву, наголошуючи на тому, що саме Божественна Літургія є тією спасительною силою, яка єднає нас з Христом та з усіма Волинськими святими, які збагачували й захищали істину Православну Церкву.

Переглядів: 4067

 
 
 
Перейти до панелі інструментів