250-літній ювілей храму села Бірки Любешівського благочиння

19 жовтня 2019 року, у храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, що у селі Бірки Любешівського благочиння, була звершена святкова Божественна літургія у честь святкування 250-річного ювілею відкриття місцевого храму.

Божественну літургію очолив архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, якому співслужили настоятель місцевого храму протоієрей Анатолій Мельничук, благочинний Любешівського округу протоієрей Анатолій Шкара, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Любешівського благочиння.

На Малому вході керуючий Волинською єпархією відзначив високою церковною нагородою настоятеля місцевого храму протоієрея Анатолія Мельничука – правом служіння Літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні.

Під час Божественної літургії було піднесено посилену молитву за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

Наприкінці Божественної літургії владика Нафанаїл нагородив найактивніших парафіян храму медалями “Волинської ікони Божої Матері” та благословенними грамотами.

Архіпастир привітав настоятеля, прихожан й гостей з великим ювілеєм відкриття храму, в якому чверть тисячоліття лунає жива молитва й звершується Літургія.

Владика наголосив, що звершувати богослужіння в такому храмі, означає єднання у молитві з цілими поколіннями православних християн, які жили десятки й сотні років тому, у яких теж були випробування, спокуси, періоди гонінь і ці люди вистояли, зберігши древній, намолений храм в істинній вірі. Тепер наша черга, берегти ту істинну, древню, батьківську православну віру, долати спокуси й випробування перемогою любові, надії та істинної віри у Христа та Його непереможну Церкву.

В свою чергу, настоятель храму протоієрей Анатолій Мельничук щиро подякував архієпископу Нафанаїлу, собору духовенства, прихожанам й гостям свята за спільну молитву, високі церковні нагороди та висловив сподівання, що у цьому древньому храмі майбутні нащадки будуть продовжувати возносити щирі молитви до Господа та йти шляхом спасіння, сповідуючи істину православну віру.

Переглядів: 923

 
 
 
Перейти до панелі інструментів