Престольне свято у древньому Свято-Покровському храмі Луцька

14 жовтня 2019 року, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці громада древнього луцького храму відзначила престольне свято.

Урочисту Божественну літургію, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла очолив настоятель Свято-Покровського храму архімандрит Афанасій (Герман), якому співслужили завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин, благочинний Луцького центрального округу протоієрей Олександр Богданов, прес-секретар єпархії протоієрей Віктор Аніпко, благочинний Луцького кафедрального округу протоієрей Вадим Лебедь, голова Просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, клірики парафії та гості у священному сані.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та за єдність православних християн.

Після закінчення Божественної літургії та Хресного ходу, настоятель Свято-Покровського храму архімандрит Афанасій звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

Отець Афанасій передав вітальні слова громаді та гостям з престольним святом від керуючого Волинською єпархією архієпископа Нафанаїла та від себе побажав завжди знаходитись під чесним Покровом Пресвятої Богородиці.

У свою чергу, до вітального слова долучився благочинний Луцького центрального округу протоієрей Олександр Богданов, який щиро подякував настоятелю, собору духовенства, прихожанам та гостям престольного свята за спільну молитву й побажав, щоб милосердний Господь молитвами Пресвятої Богородиці, оберігав усю повноту Православної Церкви, даруючи захист від спокус та зцілення від тілесної і духовної немочі.

 

Переглядів: 1129

 
 
 
Перейти до панелі інструментів