Престольне свято у Хрестовоздвиженському храмі Луцька

27 вересня 2019 року, у день всесвітнього Воздвиження Хреста Господнього громада луцького храму, який знаходиться у луцькому мікрорайоні Теремно відзначила престольне свято.

Урочисту Божественну літургію, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла очолив завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), якому співслужили настоятель храму секретар Волинського єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук, благочинний Луцького кафедрального округу протоієрей Вадим Лебедь, голова Просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, голова Паломницького відділу єпархії протоієрей Богдан Линник, клірики парафії та гості у священному сані.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та за єдність православних християн.

Після закінчення Божественної літургії та Хресного ходу, благочинний Луцького кафедрального округу протоієрей Вадим Лебедь звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді.

Отець Вадим передав вітальні слова громаді та настоятелю з престольним святом від керуючого Волинською єпархією архієпископа Нафанаїла та від себе побажав завжди знаходитись під захистом чудотворної сили Животворчого Хреста Господнього.

У свою чергу настоятель храму протоієрей Миколай Бондарук щиро подякував собору духовенства, прихожанам та гостям престольного свята за спільну молитву й побажав, щоб милосердний Господь силою Животворчого Хреста оберігав усю повноту Православної Церкви, даруючи захист від спокус та зцілення від тілесної і духовної немочі.

Переглядів: 1275

 
 
 
Перейти до панелі інструментів