Православна громада села Городок відзначила престольне свято у «храмовій хатинці»

В лютому місяці 2019 року богоборча хвиля не минула і село Городок Маневицького району. За словами прихожан «церкву не забрали, а вкрали…»

Віруюче село плакало від розпачу і безсилля. Але віра та любов до Бога не давала впасти у відчай та опустити руки. Знайшлося приміщення колишнього магазину, де і згуртувались біля настоятеля отця Івана щиро віруючі люди.

За короткий час приміщення було облаштоване під храм, куди прихожани вклали свою любов, невтомну працю та матеріальні пожертви.

І ось 21 вересня, перше Престольне свято. «Храмова хатинка» переповнена прихожанами та гостями храму. На обличчях радість, неприховані сльози!

Благодать торкається та зігріває душі й серця, адже на богослужіння був привезений ковчег з часточками мощей Святогірських Святих.

Засвідчити свою підтримку, єдність у вірі та соборність Христової Церкви, прибули дванадцять священників з навколишніх сіл.

На богослужінні були присутні перший настоятель протоієрей Іван Білецький та насельник Свято-Успенської Почаївської Лаври ієродиякон Ісидор, виходець із села.

Божественну літургію очолив благочинний Маневицького округу протоієрей Тарас Огородник.

Милозвучно та піднесено звучав хор. Не покидало відчуття Торжества Православної віри, а той негатив та моторошні згадки просто зникали.

«Збудую церкву, і ворота пекла не здолають її» ­- сказав Господь. Слова Спасителя збуваються, коли споглядаєш, як віруючі села Городок єдиними вустами й серцем просять благословення, спасіння й захисту від усіляких спокус.

Допомагай їм Боже і приведи нас усіх до спасіння!

Переглядів: 755

 
 
 
Перейти до панелі інструментів