Архієпископ Нафанаїл очолив Літургію з нагоди престольного свята та 15-річчя храму у селищі Любешів

12 вересня 2019 року, у день перенесення мощей святого благовірного князя Олександра Невського архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію у храмі селища міського типу Любешів, де відзначалось престольне свято та 15-річчя освячення.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Георгій Поліщук, благочинний Любешівського округу протоієрей Анатолій Шкара, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та єдність світового православ’я.

Також, архієпископ Нафанаїл відзначив церковними нагородами наступних священнослужителів:

  • Протоієрей Георгій Поліщук, настоятель храму святого благовірного князя Олександра Невського смт Любешів, нагороджений митрою;
  • Протоієрей Степан Мельник, настоятель храму рівноапостольного князя Володимира с. Хоцунь, нагороджений митрою;
  • Протоієрей Леонід Дейнека, настоятель Свято-Покровського храму с. Деревок, нагороджений митрою;
  • Священник Георгій Шачанін, настоятель храму апостола Іоанна Богослова с. Невір, нагороджений золотим наперсним хрестом;
  • Священник Василь Хомічук, настоятель Свято-Успенського храму с. Щитинь, нагороджений набедреником;
  • Священник Іван Капшук, настоятель Свято-Іллінського храму с. Гірки, нагороджений набедреником.

По закінченні Літургії та Хресного Ходу архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді. Владика привітав настоятеля та прихожан з 15-річчям освячення храму  й побажав завжди оберігати, піклуватись і ставитись з пошаною до дому Божого, у якому на протязі п’ятнадцяти років звершується найбільша жертва у світі – Божественна Літургія.

У свою чергу, настоятель місцевого храму, протоієрей Георгій, подякував архієпископу Нафанаїлу за святкову Божественну літургію й мудрі слова настанов та попрохав постійно згадувати у молитвах православну громаду селища Любешів.

Переглядів: 1464

 
 
 
Перейти до панелі інструментів