Архієпископ Нафанаїл очолив Літургію у день Усікновення глави Предтечі і Хрестителя Іоанна

11 вересня 2019 року, у день Усікновення глави Іоанна Предтечі, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію у Свято-Покровському храмі Луцька.

Його Високопреосвященству співслужили архімандрит Аліпій (Сапіга), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Свято-Покровського храму.

Під час Божественної літургії були піднесені особливі прохання й молитви за тих, хто страждає від алкогольної та наркотичної залежності. Дана традиція була започаткована в православній церкві ще в далекому, 1914 році, і сьогодні ця традиція відновлюється, маючи на меті молитовно підтримати та прохати у Господа зцілення для алко- і наркозалежних людей.

Після богослужіння архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді, в якому закликав брати приклад з духовного та подвижницького життя Іоанна Хрестителя, завжди тримати свій розум, серце та душу у тверезості, непохитно стояти у істинній вірі, просячи молитовного покровительства у святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Нагадаємо, що сьогодні о 18:00 у храмі Волинської духовної семінарії відбудеться соборний молебень за зцілення алко- та наркозалежних громадян, після якого відбудеться лекція членів братства та священників, які будуть розповідати про діяльність братства, співпрацю з реабілітаційними центрами, також у лекції візьме участь лікар-нарколог Колодько Ольга Іванівна.

На зустріч запрошуються усі бажаючі, кого хвилює тема тверезого життя та боротьба з алкогольною і наркотичною залежністю.

Переглядів: 608

 
 
 
Перейти до панелі інструментів