Престольне свято луцького храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла

12 липня 2019 року, у день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив святкову Божественну літургію з нагоди престольного свята Петропавлівського храму Луцька.

Його Преосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, благочинний Луцького кафедрального округу протоієрей Вадим Лебедь, настоятель місцевого храму протоієрей Богдан Линник, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) та клірики Волинської єпархії.

Під час богослужіння було піднесено посилену молитву за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

Наприкінці Божественної літургії єпископ Нафанаїл привітав зі святом та звернувся до усіх присутніх зі словом проповіді, в якому наголосив на великому подвизі святих апостолів у ролі розповсюдження християнства у світі.

Архіпастир закликав кожного християнина бути сучасним апостолом Церкви Христової та проповідувати заповідь любові до ближніх не словами, а справами милосердя й власним християнським прикладом.

У свою чергу, настоятель Петропавлівського храму щиро подякував єпископу Нафанаїлу, собору священства та всім присутнім за спільну молитву. Та побажав, щоб молитовне покровительство святих апостолів Петра й Павла завжди перебувало з кожним вірним християнином.

Також, секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук привітав єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла з днем народження та побажав, від імені кліриків Волинської єпархії, здоров’я, мудрості, молитовного покровительства від Святих Апостолів на многії і благії літа.

Нагадаємо, що саме сьогодні керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл святкує свій шістдесятилітній ювілей.

Щиро вітаємо дорогого архіпастиря Волинської землі!

Εἰς πολλὰ ἔτη, δέσποτα

Переглядів: 1948

 
 
 
Перейти до панелі інструментів