Освячення куполу і хреста для майбутнього Свято-Миколаївського храму Луцька

Святитель Миколай для православних лучан вже упродовж віків є улюбленим святим, адже він є покровителем міста Луцька. З часу, коли у 50-х роках ХІІІ століття, саме заступництвом святого Миколая, Лучеськ був врятований від захоплення монголо-татарами, містяни повсякчасно відчувають особливе покровительство цього угодника Божого.

Існував в Луцьку, свого часу і храм святителя Миколая, розташований у Старому місті, але на початку ХVII століття він зазнав руйнації та більше не відновлювався.

А вже у наші часи, в районі вулиці Володимирської вже сучасного Луцька, була заснована парафія святителя Миколая Мир Лікійського та розпочалося будівництво храму.

Варто зауважити, що будівництво нової церкви йде успішно. І вже невдовзі будівля буде прикрашена куполом. Хрест і купол для майбутнього храму Святителя Миколая з благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла освятив настоятель парафії протоієрей Валентин Марчук.

Ця знакова подія відбулася в день великого свята Різдва Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна 7 липня, яке цього року припало на воскресний день. По завершенні Божественної Літургії, отець Валентин Марчук звершив чин освячення надкупольного хреста і купола, після чого вірні мали можливість приложитися до освяченого хреста, який прикрашатиме новозбудовану святиню.

“Ми сподіваємося, що вже цими днями купол і хрест будуть підняті і увінчають собою храм, який ми будуємо. Нас усіх вже наповнює невимовна пасхальна радість, яку можна висловити лише одними словами “Христос Воскрес!”, – сказав, у своєму слові до парафіян, протоієрей Валентин Марчук.

Свято-Миколаївська парафія у цій частині міста Луцька, хоч існує віднедавна, але вже стала вагомим православним духовним осередком мікрорайону. Першим настоятелем храму був священик Сергій Новак, другим – священик Миколай Коренга. Найвагоміший вклад в будівництво вніс попередній настоятель голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський), а відтепер, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, цей послух несе голова Просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Переглядів: 1079

 
 
 
Перейти до панелі інструментів