Керуючий Волинською єпархією відвідав гониму громаду міста Берестечко

30 червня 2019 року, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав гониму Свято-Троїцьку громаду Берестечка.

Нагадаємо, що 5 лютого група активістів переходу до ПЦУ зрізала замки на дверях Свято-Троїцького собору та незаконно заволоділа храмом.

Майже п’ять місяців минає з тих страшних подій, коли різали не тільки замки, але й самі двері.

Та Християнський дух виявився незламним, адже Сила Божа не в величних стінах храмів та соборів, а у любові до ближніх та постійній молитві, як за друзів, так і за гонителів.

Настоятель громади та благочинний Берестечківського округу, протоієрей Дмитро Петрущак продовжує священницьке служіння, не дивлячись на випробування. Проповідь та мудрість слова лунає щонеділі у храмовій хатинці, яку вірні чада Православної Церкви облаштували для звершення богослужінь.

Оглянувши домовий храм, архіпастир звернувся до прихожан зі словом втіхи та проповіді, порівнюючи нинішній час випробувань з першими гоніннями, з якими на протязі усієї історії стикається Православна Церква. Владика наголосив, що багато гонителів думали, що впораються з християнами, але не знали вони, що гонять не людей а самого Бога, який є у кожному християнському серці. А Бога перемогти не можливо.

Продовжуючи бесіду єпископ Нафанаїл благословив усіх присутніх та наголосив завжди пам’ятати, що з нами Бог, з нами правда та любов, тому істинна християнська віра завжди буде з нами.

Настоятель та прихожани були дуже вражені та вдячні за мудрі слова підтримки від архіпастиря і попрохали завжди згадувати Свято-Троїцьку громаду у своїх молитвах.

Переглядів: 1221

 
 
 
Перейти до панелі інструментів