День Ангела єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла: Божественна літургія

24 червня 2019 року, коли Православна Церква згадує пам’ять святого апостола Нафанаїла, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив Божественну літургію у Свято-Андріївському храмі кафедрального собору Всіх Святих Землі Волинської.

Богослужіння було звершено з нагоди дня пам’яті небесного покровителя єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла. Цього дня розділити урочисту службу з архієреєм прибули священники Волинської єпархії.

Під час Літургії була піднесена посилена молитва за мир в Україні та за єдність православних християн.

Наприкінці Богослужіння єпископ Нафанаїл звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якому привітав з початком Петрового посту, наголошуючи на тому, що піст не дарма має назву “апостольського”, у ці дні кожен з нас має бути “апостолом” Православної віри, кожен має власним прикладом показати справжнє життя християнина, який молиться за всіх, прощає усіх та приймає кожен день життя, як благословенний подарунок Всевишнього.

У свою чергу, з вітальним словом на адресу архіпастиря звернувся секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук. Від імені духовенства, чернецтва та простих віруючих людей отець Миколай привітав єпископа Нафанаїла з Днем Ангела і побажав міцного здоров’я, апостольської ревності та необхідних благ для досягнення усіх поставлених в житті цілей.

Також до привітання долучились клірики єпархії, ігумени та ігумені єпархіальних монастирів, представниці православного сестринства, регенти хорів та усі бажаючі, які прийшли у цей день, щоб розділити радість святкового богослужіння й привітати з днем небесного покровителя дорогого архіпастиря.

З Днем Ангела Вас, дорогий у Христі, владико! Εἰς πολλὰ ἔτη, δέσποτα

Переглядів: 1271

 
 
 
Перейти до панелі інструментів