Суд розгляне скаргу священика УПЦ с. Раків Ліс на рішення сільради опечатати храм і передати ключі сільському голові

27 лютого 2019 року Раково-Ліською сільською радою Камінь-Каширського району  Волинської області було прийнято рішення № 29/1 «Про розгляд заяв релігійних громад», яким вирішено наступне: «Надати сільському голові дозвіл на опечатування Свято-Благовіщенської церкви села Раків Ліс та території церкви, в тому числі допоміжних приміщень; створити комісію у складі сільського голови, депутатів сільської ради, старости Свято-Благовіщенської церкви села Раків Ліс, Войчика В. К., представників ПЦУ та УПЦ села Раків Ліс. До вирішення питання ключі від Свято-Благовіщенського храму передати на зберігання сільському голові В. Ніщику».

Настоятель храму УПЦ Р.М. Сіжук оскаржив дане рішення до Волинського окружного адміністративного суду.Священик просив визнати протиправним рішення Раково-Ліської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області від 27 лютого 2019 року  «Про розгляд заяв релігійних громад», № 29/1.

19 березня 2019 року Волинський окружний адміністративний суд виніс ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, обласна влада перереєструвала статут громади УПЦ села Раків Ліс на користь новоствореної організації ПЦУ, що також оскаржено у суді.

 

Переглядів: 383

 
 
 
Перейти до панелі інструментів