В Жидичині прихильники УПЦ КП захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ

22 лютого 2019 року в присутності представників Київського патріархату група рейдерів зрізала болгаркою замки з дверей Свято-Миколаївського храму УПЦ та захопила його, відтиснувши громаду від будівлі. Як повідомив клірик храму ієрей Роман Гелета, при сутичках постраждала його дружина, котрій кинули камінь і влучили під око, та мати, дружина настоятеля храму протоієрея Володимира Гелети, котрій розбили лоба. Обидві жінки відвезені з місця подій для фіксування нанесених ушкоджень.

Зі слів отця Романа, прихожани УПЦ добирались до храму спонтанно, дізнавшись, що відбувається захоплення. Рейдери ж були добре зорганізовані. Як місцеві, так і сторонні молодики, у тому числі чомусь у балаклавах, безпосередньо брали участь у захопленні будівлі, проїзд на територію був перекритий машиною.

На початку сутичок до Свято-Миколаївського храму з невідомою метою прибув ігумен монастиря УПЦ КП у Луцьку Никодим. Він очолив акафіст з прихильниками «переходу». Серед «гостей» села помітили також студентів Волинської академії УПЦ КП. Перед зламом рейдери вимагали в настоятеля храму ключі, але отримали відмову.

Після того, коли прихильникам УПЦ КП вдалось зламати замки на дверях храму, вони увійшли у середину “проводити інвентаризацію”. На території храму розмістились невідомі особи, які розпалили на подвір’ї багаття та взялись “охороняти” храм. Доступ до входів у Свято-Миколаївську церкву було перекрито транспортними засобами, які прихилньики УПЦ КП підігнали на подвір’я. Таким чином наразі храм перебуває заблокований. Крім того, невідомо чи було з нього винесено особисті речі священнослужителів УПЦ, оскільки нікого від Свято-Миколаївської релігійної громади Української Православної Церкви до храму допущено не було. 

Переглядів: 2580

 
 
 
Перейти до панелі інструментів