Громада УПЦ села Садів зберіглася у повному складі та продовжує богослужіння попри захоплення храму

Актив громади УПЦ на честь Казанської ікони Божої Матері села Садів Луцького району у повному складі проігнорував «перехід до ПЦУ» та залишився зі своїм настоятелем. Нагадаємо, 2 лютого 2019 року церковні рейдери в Садові зрізали замки на храмі УПЦ та захопили будівлю, оголосивши храм власністю ПЦУ: насправді там тепер править представник Київського патріархату з сусіднього села Сьомаки.

«Зі мною залишився староста громади, касир, всі люди, які завжди відвідували храм та утримували його», – розповів настоятель громади УПЦ протоієрей Володимир Мелесь.

Загалом у селі, зі слів священика, підписались за збереження юрисдикції УПЦ 117 чоловік. Якщо врахувати працівників бюджетної сфери, які бояться підписуватись, але від віри не відмовляються, то всього у Садові не менше 150 чоловік підтримують свою канонічну громаду.

Вочевидь, усвідомлюючи це, у перший день рейдери влаштували чергування на території храму, «оберігаючи» його від його ж прихожан.

Протоієрей Володимир Мелесь повідомив, що вже дві неділі поспіль через захоплення храму його громада залишається без Богослужіння. Однак надалі так тривати не може, віруючі та священик вже вирішують питання з тимчасовим приміщенням.

Поки що планується служити у церковній хатинці, яка ще не захоплена, але оскільки цей будинок – на території храму, то громада планує перебратись в інше приміщення. Храм УПЦ час від часу відкривають прихильники ПЦУ, служать у ньому та знову закривають і опечатують.   

Переглядів: 1424

 
 
 
Перейти до панелі інструментів