У селі Борочиче вшанували свого небесного покровителя – святого пророка Іллю

2 серпня 2018 року, на святкування престольного свята Іллінського храму села Борочиче Горохівського району завітали аж 25 священиків із різних куточків Волині. Величний храм є справжньою окрасою цього мальовничого села, його духовним центром, місцем, де постійно лунає щира молитва до Бога. Щороку на престольне свято у Борочиче сходяться чимало жителів округи.

Божественну літургію в день урочистостей, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, очолив благочинний Локачинської округи протоієрей Анатолій Собуцький. Йому співслужили благочинний Голобської округи Володимир-Волинської єпархії архімандрит Ніфонт (Омельчук), благочинний Мар’янівської округи протоієрей Миколай Черняк та сонм священиків Мар’янівського, Горохівського, Берестечківського, Локачинського благочинь Волинської єпархії.

Із повчальним словом проповіді до прихожан звернувся архімандрит Ніфонт. Під час Літургії священики посилено молилися за мир в Україні.

Після хресного ходу навколо храму та молебню благочинний Мар’янівської округи отець Миколай Черняк відзначив, що парафія у селі Борочиче є найактивнішою у благочинні, адже тут ведеться активна просвітницька робота, діє православна молодіжка і недільна школа, окрасою Богослужінь є спів двох хорів – основного та молодіжного.

Настоятель храму протоієрей Георгій Зарафутдінов щиро подякував священикам за те, що розділили з жителями села радість престольного свята.

Роман НОВОСАД

Переглядів: 272

 
 
 
Перейти до панелі інструментів