Єпископ Нафанаїл очолив Божественну літургію в Іллінському храмі Луцька в день престольного свята

2 серпня 2018 року, в день, коли християни вшановують святого пророка Іллю, керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав Свято-Іллінську громаду міста Луцька. Разом з православними вірянами цього дня у храмі традиційно зібрались військовослужбовці десантно-штурмових військ, котрі також вітали приїзд владики.

Єпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію та привітав численних прихожан, котрі прийшли цього дня до свого храму, з престольним святом. Під час Богослужіння також молилось чимало священнослужителів, серед яких віце-секретар Волинської єпархії протоієрей Валерій Мучак, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, настоятель храму протоієрей Миколай Гоменюк, клірики парафії та гості у священному сані.

Владика, звернувшись із проповіддю до присутніх, розповів про діяння святого пророка Іллі во славу Всевишнього. Крім того, в часі Богослужіння архіпастир відзначив медалями Волинської ікони Божої Матері окремих військовослужбовців та найактивніших прихожан. 

Військовослужбовці-десантники вважають святого Іллю своїм небесним покровителем. 2 серпня також традиційно є їхнім професійним святом, яке тривалий час навіть не відзначалось офіційно, однак було збережене та встановлене державою.

В день святого пророка Іллі на подвір’ї Свято-Іллінського храму знову, як і щороку, був піднятий прапор десантно-штурмових військ з проханням до небесного покровителя молити Всевишнього про заступництво.

 

Переглядів: 1041

 
 
 
Перейти до панелі інструментів