Єпископ Нафанаїл звершив Богослужіння у тимчасовому храмі села Олександрівка

9 червня 2018 року керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію у тимчасовому приміщенні храму на честь Почаївської ікони Божої Матері, котрий діє у селі Олександрівка Луцького району. Разом з владикою місцеву православну громаду відвідали священнослужителі єпархії, зокрема, помічники архіпастиря: архімандрити Афанасій (Герман) і Паїсій (Хомич).

Духовенство на чолі з архіпастирем було запрошене до Олександрівки місцевим священнослужителем, настоятелем приходу села Забороль Луцького благочиння священика Богдана Гринюка. Це невелике село входить до Заборольської об’єднаної територіальної громади, але його жителі завжди були прихожанами сусідніх храмів, бо не мали власної церкви.

Нещодавно нова православна громада відзначила чотири роки відтоді, як з переобладнаного залізничного вагону для неї влаштували власний храм. А цього дня на парафії прославляли пам’ять афонських святих, і з цієї нагоди до пастви навідались високоповажні гості. Під час Богослужіння керуючий єпархією відзначив настоятеля громади священика Богдана Гринюка правом носіння палиці.

Отець Богдан каже, що тимчасовий молитовний дім на цьогорічну Великодню всенічну службу зібрав понад 60 чоловік, та й щоразу на Богослужіння приходить достатня кількість вірян.

Владика Нафанаїл привітав місцеву громаду з тим, що вони змогли створити у тимчасовому приміщенні справжній храм Божий. Також єпископ нагородив голову місцевого аграрного господарства Євгенія Кулая, котрий і запропонував переобладнати вагон для молитовних потреб, церковною відзнакою – орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня. 

Переглядів: 592

 
 
 
Перейти до панелі інструментів