Єпископ Нафанаїл взяв участь у торжествах в Свято-Успенській Почаївській лаврі

23 – 24 березня Православна Церква особливо прославляє Пресвяту Богородицю, іменуючи ці дні Похвалою Божої Матері. З цієї нагоди у Свято-Успенській Почаївській лаврі відбулись святкові Богослужіння, участь в яких взяв керуючий Волинською єпархією єпископ Нафанаїл.

Увечері 23 березня в Успенському соборі обителі відправили особливу утреню з читанням урочистого акафісту Пресвятій Богородиці. За богослужінням молились митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Серафим та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Владикам співслужили священики з різних куточків України, серед них традиційно – чимало представників духовенства Волинської єпархії.

Вранці 24 березня керуючий Волинською єпархією звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Почаївської лаври. Наприкінці літургії єпископ Нафанаїл виголосив проповідь, у якій зауважив, що вшанування Божої Матері завжди посідало особливе місце в житті Православної Церкви. Саме тому на честь Богородиці назвали чимало православних храмів і монастирів, зокрема – Почаївську лавру.

Завершилось Богослужіння молебнем до Богородиці. Варто зазначити, що в Успенському соборі Лаври за богослужінням молилось чимало паломників з Волинської єпархії, які, з благословення єпископа Нафанаїла, прибули розділити торжество Похвали Пресвятої Богородиці.

Переглядів: 571

 
 
 
Перейти до панелі інструментів