Керуючий єпархією разом з архієреєм Польської Православної Церкви відвідали гониму громаду віруючих в селі Угринів

«В нас сьогодні друга Пасха», – такими словами угринівські віряни проводили у дорогу двох архієреїв, які відвідали багатостраждальну громаду 24 липня 2017 року. У цей день до відомого вже на всю Україну приходу завітав керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл та представник Польської Православної Церкви архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій.   

Владики відслужили у цей будній день молебень для громади, позбавленої свого храму церковними рейдерами, зібравшись разом з численними священиками Волинської єпархії у молитовній кімнаті будинку священика. Обидва архієреї після молитви вийшли до громади та звернулись до вірян зі словами підтримки та вдячності за стійкість у Вірі Христовій.

«Польська Православна Церква вболіває за те, що переживають нині українські православні віряни, – сказав архієпископ Георгій. – Ми всі відслідковуємо ваші сумні та радісні новини, знаємо про гоніння, які ваші люди терплять з гідністю та смиренням, та молимось, щоб Господь управив те, що відбувається».

На початку владика Польської Православної Церкви офіційно мовив своєю державною мовою через перекладача, однак згодом, вибачившись за можливі мовленнєві неточності, перейшов на українську мову, та зі щирим переживанням спілкувався з угринівськими прихожанами УПЦ.

«Нині у Польщі дуже багато українців, і ми підтримуємо їх. Також найближчим часом до наших прихожан, з благословення вашого священноначалія, прибудуть кілька українських священиків, щоб допомогти нашому духовенству служити у Вірі Христовій», – повідомив владика Георгій.

У свою чергу, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, звернувшись до громади, твердо пообіцяв, що, якими б не були підсумки судової тяганини за церковне майно, вони завжди матимуть де молитись, і їхній священик не буде полишений.

Нагадаємо, Свято-Хрестовоздвиженський храм села Угринів Горохівського благочиння був захоплений прихильниками УПЦ КП у вересні 2014 року, а віряни УПЦ вже майже три роки моляться у тісній кімнатці будинку свого священика. Однак це майно також привласнив Київський патріархат, який подав до суду на виселення всієї сім’ї настоятеля громади УПЦ. Суд частково задовольнив позов розкольників, відселивши батьків від їхніх зареєстрованих у спірному будинку дітей. Нині у Господарському суді Волинської області розглядається позов громади УПЦ, яка просить визнати її право власності на цю хату, яку вона й будувала.

 

Переглядів: 1040

 
 
 
Перейти до панелі інструментів