Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив святкові Всенічну і Божественну Літургію у Різдвяну ніч в луцькому храмі Всіх святих Землі Волинської

«Христос раждається – славіте» – цей, та інші церковні піснеспіви, якими Православна Церква, в день свята Рідзва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, прославляє Новонародженого Спасителя, у луцькому храмі Всіх святих Землі Волинської лунали під час Різдвяного богослужіння особливо піднесено.

Як і особливою була сама атмосфера у храмі, адже святкові богослужіння – Всенічна та Божественна Літургія були відслужені у Різдвяну ніч. У давнину Різдвяне богослужіння відбувалося скрізь саме вночі, і такої традиції дотримуються, зокрема, у Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

Богослужіння очолив єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Йому співслужили настоятель храму ВСЗВ протоієрей Володимир Яцишин та клірики храму. Храм був переповнений вірними, які зібралися, щоби зустріти радість Різдва Христового та єдиним серцем і устами прославити Новонародженого Богомладенця Христа. Окрасою богослужіння став прекрасний спів хору храму ВСЗВ «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької та любительського хору цього храму.

Радість свята прибули розділити і представники влади – перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Степанцов та Луцький міський голова Микола Романюк. Вони звернулися зі словами вітань на адресу єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священнослужителів і вірних Волинської єпархії.

Під час Полієлею на Утрені єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл вручив нагороди клірикам храму Всіх святих Землі Волинської. Так, священик Георгій Віхоть був возведений у сан протоієрея, протоієрей Петро Базюк був нагороджений митрою, а диякон Тарасій Футрук був удостоєний права носіння двійного ораря.

Після запричасного стиха настоятель храму ВСЗВ протоієрей Володимир Яцишин зачитав Різдвяне Послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія архіпастирям, пастирям, чернецтву та всім вірним чадам Української Православної Церкви.

По завершенні Божественної Літургії відбувся Чин славлення – владика Нафанаїл, священнослужителі і вірні проспівали тропар, кондак і величання свята різдва Христового.Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл також звернувся до вірних з архіпастирським словом проповіді.

«Бог зійшов на землю, щоб людей піднести до Небес, принісши на землю мир, але цей мир потрібно прийняти до свого серця, і тоді ми його зможемо відчути. Подія Різдва по плоті Господа нашого Ісуса Христа відбулася більш ніж дві тисячі років тому, але її благодатна дія триває і відчувається кожного Різдва, коли ми збираємося у храмах, щоб прославити Спасителя», – зауважив архієрей.

Владика Нафанаїл також привітав вірних зі світлим святом Різдва Христового та закликав на них Боже благословення.

Переглядів: 61

 
 
 
Перейти до панелі інструментів