Священики Волинської єпархії взяли у часть у відзначенні 50-річчя ЛНТУ

9 вересня 50 років з часу свого заснування відзначає один із знаних вишів України – Луцький національний технічний університет. Цього дня,  в рамках відзначення півстолітнього ювілею ЛНТУ відбулася і церемонія посвяти у студенти цьогорічних першокурсників. Дійство відбулося на Театральному майдані Луцька.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, участь у святі взяли речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та голова відділу Церква і Суспільство протоієрей Олександр Богданов.

Отець Валентин переказав ректору, деканам факультетів, викладачам та студентам ЛНТУ благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла. Також він подарував ректору ДНТУ Петру Савчуку факсиміле Луцького Євангелія XIV століття.

Своєю чергою, ректор цього вишу Петро Савчук подякував митрополиту Волинскому і Луцькому Ніфонту та вікарію Волинської єпархії єпископу Камінь-Каширському Нафанаїлу за співпрацю між Волинською єпархією та ЛНТУ. Петро Савчук також попросив переказати вітання і голові Синодального інформаційного відділу  та Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ, вікарію Київської Митрополії єпископу Клименту.

Нагадаємо,  що в ході свого візиту, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, до Волинської єпархії у вересні минулого року, голова Синодального інформаційного відділу  та Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ, вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент зустрівся із ректором ЛНТУ Петром Савчуком. Тоді, в ході зустрічі були обговорені актуальні питання співпраці між ВДС та ЛНТУ.

Речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук також  поспілкувався із викладачами та студентами ЛНТУ, які є вірними Української Православної Церкви.

 

Переглядів: 21

 
 
 
Перейти до панелі інструментів