Священик Волинської єпархії Української православної церкви везе у Луцький госпіталь визволеного з полону, пораненого “кіборга”

Зідзвонившись з отцем Павлом Шматюком, ми дізналися, що їхній автомобіль уже біля Дніпропетровська. У ньому везуть мешканця села Залісоче Ківерцівського району Віктора Михальчука, пораненого під час бою у Донецькому аеропорту.

У зоні воєнних дій він перебував півроку, мобілізували 1 вересня. Ми всі чули про відвагу воїнів, які відстоювали Донецький аеропорт, за що їх прозвали “кіборгами”. І тільки важко пораненого у руку та голову Віктора противник захопив у полон…

У лікарні в Донецьку зробили складну операцію. Так  було Богу угодно, що нашого земляка визволила з полону одна із груп з міста Слав’янськ, котра якраз цим і займається. Його перевели у лікарню міста Красноармійськ і повідомили про те родину…

Отець Павло каже, що родина Михальчуків відвідує Божий храм, а дружина Віктора Оксана ще й співає у церковному хорі. У Свято-Стрітенському храмі села Залісоче, де отець Павло настоятелем, вже тривалий час щонеділі служиться акафіст, під час якого звершується молитва за мир в Україні, а священик також поминає кожного із парафіян, хто перебуває у зоні бойових дій, моляться за їхнє здоров’я, повернення додому, а головне за те, аби на нашій землі запанував мир.

Кілька разів парафіяни збирали пожертви на українську армію. Отця Павла, хоч він у Залісочому служить лише кілька років, поважає церковна громада. До нього і звернулася родина залісочівського “кіборга”, коли постало питання, а як же забрати чоловіка після таких поранень і операції додому?.. На Волинь нині всі повертаються машиною батюшки, за кермом його змінює один із близьких друзів родини Михальчуків.

Довгою і непростою є ця дорога, та дякувати Богу, що і на сході України, і скрізь, де довелося побувати волинянам, є милосердні люди, які живуть за заповідями Господніми. Родина і отець Павло просять молитов за раба Божого Віктора, який мужньо боровся за Україну, її територіальну цілісність.

Наталія МАЛІМОН

Переглядів: 667

 
 
 
Перейти до панелі інструментів