Священнослужителі Волинської єпархії вручили церковну нагороду начальнику управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області та начальнику Луцького СІЗО та обговорили плани співпраці Волинської єпархії із обласним управлінням ДТПС

Православна Церква ніколи не залишала поза духовною опікою ув’язнених. Адже Господь «не хоче смерті грішника, але щоб він навернувся і був живий», – каже Святе Письмо, та й окрім цього, як про це говориться і у житіях святих, бувають випадки коли через наклепи чи навмисний несправедливий вирок страждають  і невинні. Тому Церква приділяє особливу увагу духовній, в першу чергу, допомозі ув’язеним та тим хто, перебуваючи під слідством, позбавлений волі.

Співпраця Волинської єпархії Української Православної Церкви із установами пенітенціарної системи на Волині має довгу історію  є доволі плідною. Цією ділянкою церковного служіння опікується, зокрема, настоятель Свято-Покровського кафедрального храму Луцька протоієрей Георгій Шевчук.

28 січня з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, голова єпархіального відділу по співпраці з пенітенціарними закладами протоієрей Георгій Шевчук та протоієрей Петро Муляр відвідали управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області де зустрілись із начальником цієї структури Олександром Герасимчуком. Священнослужителі переказали йому, усім працівникам управління благословення  і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, а також вручили йому церковну нагороду – медаль Волинської ікони Божої Матері. Священики також окропили приміщення управління Богоявленською водою та проспівали колядку «Нова радість стала».

Під час розмови щодо подальшої співпраці, було, зокрема, обговорено питання будівництва православних храмів у Маневицькій виправній колонії №42 та Ковельскій виховній колонії для неповнолітніх.

«Наша співпраця є доволі плідною, зокрема нашими стараннями Волинської єпархії вже  діють православні храми    у Цуманській виправній колонії №84. Православна Церква не залишає позбавлених волі без духовної опіки і результати цієї роботи є відчутними. І у Маневицькій ВК №42 та Ковельскій виховній колонії теж, сподіваємось, незабаром будуть збудовані православні храми», – зауважив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, голова єпархіального відділу по співпраці з пенітенціарними закладами протоієрей Георгій Шевчук та протоієрей Петро Муляр також відвідали і Луцьке СІЗО де священиків зустрів увесь колектив його співробітників. Священнослужителі також окропили приміщення Іорданською водою, заколядували та вручили начальнику Луцького СІЗО Сергію Киреєву медаль Волинської ікони Божої Матері.

Переглядів: 198

 
 
 
Перейти до панелі інструментів