Хресний хід у день пам’яті покровителя Луцька – святителя Миколая

22 травня Православна Церква відзначає свято Перенесення чесних мощей святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських Чудотворця. Цього дня у Луцьку, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, відбувся традиційний Хресний хід від Свято-Покровського храму до пам’ятника небесному покровителю міста.

Хресний хід очолив секретар Волинської єпархії, протоієрей Миколай Бондарук.

Співаючи пасхальні піснеспіви, священнослужителі Волинської єпархії, вихованці ВДС та миряни хресною ходою пройшли від Свято-Покровського кафедрального храму до пам’ятника святому Миколаю.

Перед пам’ятником та іконою з часточкою мощей святителя був відслужений молебень.

Вітаючи з великим святом учасників Хресного ходу, протоієрей Миколай побажав, щоб Воскреслий Христос, молитвами святителя Миколая, й надалі укріпляв нас у православній вірі, посилав мир і злагоду нашому місту та рідній українській землі.

Святитель Миколай вважається небесним покровителем Луцька з 50-х років XIII століття, коли місто було врятовано від взяття монголо-татарами. Тоді Лучеськ взяв в облогу ординський полководець Куремса; жителі міста щосили молились до святого Миколая, просячи допомоги у захисті рідного краю. Ординці, маючи велику кількісну перевагу, так і не змогли взяти місто. З тих часів й до нині, мешканці древнього Лучеська, а тепер – Луцька, продовжують шанувати свого покровителя та звертатись до нього за допомогою і молитовним заступництвом.

Переглядів: 1053

 
 
 
Перейти до панелі інструментів