Престольне свято гонимої громади села Нічогівка

22 травня 2019 року, у день пам’яті святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських Чудотворця, з нагоди престольного свята православної громади села Нічогівка, єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію.

Зібравшись у “храмовій хатинці”, архіпастир разом з духовенством та прихожанами, розпочали спільну молитву.

Його Преосвященству співслужили настоятель громади, священик Тарас Берник, благочинний Колківського округу, протоієрей Петро Бугайчук, настоятель Свято-Покровського храму Луцька, архімандрит Афанасій (Герман), завідуючий канцелярією єпархії, архімандрит Паїсій (Хомич) та священики Колківського благочиння.

Нагадаємо, що 26 січня, після кількагодинного протистояння та протизаконного нападу на священика громади УПЦ села Нічогівка, представники ПЦУ та місцевої влади відібрали в настоятеля ключі від Свято-Миколаївського храму та захопили приміщення.

Зі слізьми на очах згадують страшні події чотиримісячної давнини, прихожани та настоятель, але Свято-Миколаївську громаду це не зламало. Навпаки, згуртованість та християнська єдність зберегла та освятила громаду великою силою молитви. Відчуття небесного покровительства святителя Миколая завжди проявлялось у подоланні випробувань.

Наприкінці богослужіння єпископ Нафанаїл подякував вірним чадам Христової Церкви за їхню вірність і твердість у вірі, відзначивши грамотами прихожан гонимої громади.

Надавши архіпастирське благословення, владика побажав вірянам завжди перебувати у любові і молитві та постійно звертатись за допомогою до вірного помічника усіх християн – святителя Миколая.

У свою чергу, настоятель з громадою були дуже зворушені та вдячні єпископу Нафанаїлу за архіпастирську молитву і підтримку у нелегкий час випробувань.

Переглядів: 764

 
 
 
Перейти до панелі інструментів