Священики Волинської єпархії взяли участь у святкуванні ювілею УТОС

21 травня 2019 року, у Луцькому будинку культури «Просвіта», пройшли урочистості з нагоди 60-літнього ювілею заснування товариства сліпих на Волині.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, на урочистості УТОС завітали: благочинний Луцького центрального округу, протоієрей Олександр Богданов, голова просвітницького відділу, протоієрей Валентин Марчук та багаторічний духівник товариства сліпих на Волині, священик Володимир Гринюк.

Представники Волинської єпархії УПЦ передали вітання від правлячого архієрея та подарували Євангеліє Почаївського видання, бажаючи Божої допомоги, миру й Господнього благословення.

Варто зауважити, що між Українським товариством сліпих на Волині та Волинською єпархією, уже багато років відбувається активна, багаторічна та плідна співпраця.

Плодами співпраці є видання шрифтом брайля Молитвослова та Закону Божого.  Також, у кафедральному соборі Всіх Святих землі Волинської здійснює кліросний послух та прикрашає своїм співом Божественну літургію хор незрячих, під керівництвом протоієрея Олександра Мазурака.

Крім того, доброю традицією для усіх храмів Волинської єпархії УПЦ став збір коштів для потреб Українського товариства сліпих, який відбувається щорічно,у шосту неділю після Пасхи (неділю про сліпого).

Сподіватимемось на подальшу взаємну співпрацю з Українським товариством сліпих, яка буде допомагати усім людям з вадами зору читати Євангеліє, вивчати Закон Божий та пізнавати своїм серцем Воскреслого Господа Ісуса Христа.

Переглядів: 199

 
 
 
Перейти до панелі інструментів