У Берестечку в присутності місцевої влади та поліції зламали двері Свято-Троїцького собору УПЦ

5 лютого 2019 року активісти ПЦУ зрізали замки на дверях Свято-Троїцького собору УПЦ міста Берестечко. Представники громади УПЦ – законного користувача споруди – не стали входити до приміщення, однак зафіксували на відео все, що відбувалось.

Перед тим, як пошкодити двері собору, невідома особа намагалась зламати один з замків за допомогою технічного обладнання. За усіма подіями спостерігали працівники правоохоронних органів, які прибули на місце подій. Не зазнавши успіху від тривалої роботи зломника, активісти просто вирізали частину дверей бензопилою та потрапили у середину. Першою після інциденту, до собору увійшла голова міської ради Валентина Залевська, а працював бензопилою командир місцевої частини МНС Іван Пашнюк.

Нагадаємо, 14 січня міська влада ініціювала міські збори, які були видані за зібрання релігійної громади собору. Від 27 січня Свято-Троїцький собор був закритий для богослужінь, оскільки громада та настоятель побоювались захоплення представниками УПЦ КП (активу ПЦУ) під час служби. Натомість у цей день служитель цієї конфесії з сусіднього села з групою прихильників звершив молебень на сходах закритого собору.

Зі слів настоятеля собору протоієрея Дмитра Петрущака, 5 лютого він не був присутній на місці подій, оскільки перед тим виїхав з Берестечка у справах. Подальші дії настоятель узгоджуватиме з вірянами, які залишились вірними канонічній Церкві.

Переглядів: 937

 
 
 
Перейти до панелі інструментів