Священики єпархії звершили відспівування загиблого українського військовослужбовця

6 вересня 2018 року в селі Старосілля Колківського благочиння провели в останню путь Сергія Антоновича Нагорного – воїна України, який служив в зоні Операції об’єднаних сил.

Священики Колківської округи Волинської єпархії УПЦ на чолі з настоятелем Старосільського Свято-Успенського храму благочинним протоієреєм Петром Бугайчуком здійснили відспівування спочилого воїна Сергія в його рідному храмі.

Помер Сергій Нагорний на передовій. Після двох поранень та контузії не витримало серце, і воїн відійшов у вічність на бойовому посту.

Звістка про смерть солдата сколихнула не лише його село. Жителі Колок та Рознич прийшли помолитися за спочилого, підтримати рідних та близьких. А коли похоронна процесія наблизилась до храму, люди, що зустрічали жалобну ходу, стали на коліна, віддаючи честь і шану подвигу бійця.

Люди не помістились у церкві, багато молились на церковному подвір’ї. Представники місцевої влади, вчителі, медики, військові – практично все село прийшло попрощатись з воїном Сергієм.

«Він служив з однією метою – щоб над нами завжди було мирне небо, – сказав у проповіді отець Петро. – Подвиг солдата-захисника є прикладом жертовної любові, про яку Христос говорить у Євангелії».

Вічна пам’ять новоспочилому воїну Сергію!

 

Переглядів: 375

 
 
 
Перейти до панелі інструментів