У Стобихві священики долучились до відкриття пам’ятного знаку загиблим односельчанам у Другій світовій війні

22 червня 2018 року, в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, у селі Стобихва Камінь-Каширського району біля хреста, встановленого в честь 300-ліття першої писемної згадки про це поселення, урочисто відкрили пам’ятний знак загиблим односельчанам в часі Другої світової війни. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння з посиланням на офіційну сторінку РДА.

Варто зауважити, що цю пам’ятку спорудили з ініціативи, яку висловила місцева жителька Олена Макарук. Таку ідею підтримала районна влада. Так, за кошти районного бюджету, а частково за спонсорські, вдалося реалізувати заплановане.

Соборну заупокійну поминальну молитву за всіма загиблими в роки воєнного лихоліття звершили священики Камінь-Каширського благочиння: настоятель храму святого архистратига Михаїла села Верхи, до парафії котрого входить Стобихва, протоієрей Павло Камець; настоятель Свято-Покровського храму села Піщане священик Миколай Павельчук та настоятель Свято-Преображенського храму села Великий Обзир священик Сергій Кацевич.

Переглядів: 40

 
 
 
Перейти до панелі інструментів