У Луцьку відзначили День пам’яті Всіх святих землі Волинської

23 жовтня 2017 року, з нагоди Дня пам’яті Всіх святих землі Волинської, у Луцьку відзначили престольне свято Кафедрального собору Волинської єпархії Української Православної Церкви. Божественну літургію у тимчасовому приміщенні храму Всіх святих землі Волинської очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, вікарій Київської митрополії архієпископ Бучанський Пантелеімон та керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Разом з архієреями за святковим Богослужінням молились сотні священнослужителів з Волинської та інших єпархій Української Православної Церкви та тисячі мирян – мешканців Луцька та гостей міста. Престольне торжество прикрашали своїм співом студенти Волинської духовної семінарії на чолі з протоієреєм Петром Муляром та штатний хор Кафедрального собору, регентом якого є Вислоцька Марія Олексіївна. 

На завершення Богослужіння привітати духовенство та віруючих з престольним святом прийшов перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Степанцов. Чиновник передав слова вітання з днем пам’яті всіх Волинських святих від голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Завершились торжества традиційним Хресним ходом навколо тимчасового храму, опісля якого намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел привітав волинян з цим визначним церковним святом та побажав якнайшвидшого завершення будівництва Кафедрального собору.

Переглядів: 1926

 
 
 
Перейти до панелі інструментів