На Кафедральному соборі єпархії встановили перший купол

4 жовтня 2017 року в Луцьку відбулась важлива подія для прихожан кафедрального собору Всіх святих землі Волинської та всіх віруючих Волинської єпархії Української Православної Церкви – урочисте освячення та встановлення першого з п’яти куполів храму, котрий після завершення постане як одна з найбільших церковних споруд в країні.

Чин освячення звершив Преосвященніший Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький. Присутні священики та віряни пройшли хресною ходою від тимчасового приміщення до будівельного майданчика Кафедрального собору. Там керуючий єпархією прочитав відповідні молитви та благословив будівничих на підняття куполу.

Після підняття першого куполу Собору Всіх святих землі Волинської, владика привітав присутню громаду та кліриків собору з визначною подією та благословив усіх, хто трудився та трудиться на благо Церкви, на подальшу працю.

Варто зазначити, що освячений був один з бокових куполів кафедрального собору, котрий вже тривалий час зводиться у Луцьку зусиллями вірян, духовенства й меценатів.

Переглядів: 1323

 
 
 
Перейти до панелі інструментів