Живіть далі, але без світла: в Угринові священику відключають електрику

Горохівська філія «Волиньобленерго» надіслала священику УПЦ в селі Угринів Ростиславу Сапожнику повідомлення про те, що з 14 серпня 2017 року з ним розривають договір про електропостачання.

Енергетики посилаються на те, що набуло чинності рішення Локачинського райсуду про виселення користувача з вказаного у договорі на електропостачання будинку. А також на те, що об’єкт є власністю громади Київського патріархату.

Отцю Ростиславу ставлять у провину те, що він не повідомив енергетиків про своє виселення. При цьому саме судове рішення про відселення священика та його дружини від їхніх дітей, що залишаються в спірному будинку, досі не виконано. Більше того, у зв’язку з громадським резонансом виконавчу справу забрали з району до обласного центру, і це оповіщення прийшло Сапожникам одночасно з «сюрпризом» від енергетиків.

9 серпня священнослужитель вже побував у керівництва Горохівської філії, однак, за його словами, там відмовилися переукласти договір з прописаним у будинку повнолітнім сином, якого суд не відселив. Енергетики посилаються на те, що власнику будинку світло на цьому об’єкті не потрібно. Водночас, 19 років тому договір на енергопостачання укладався не з власником, а з користувачем будинку.

До того ж, досі незрозуміло, на якій підставі свого часу у Горохівській філії «Волиньобленерго» розірвали такий самий договір на електропостачання церкви села Угринів. По одному з рішень судів за цей храм користувача у неї не було взагалі: договір з громадою УПЦ був оголошений недійсним, а громада УПЦ КП, зареєструвавшись у селі лише у листопаді 2014-го, тим більше не могла претендувати на цей статус.

Спілка Православних Журналістів

Переглядів: 621

 
 
 
Перейти до панелі інструментів