Священики єпархії організували дитячий православний табір «Благовісник»

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, з 17 по 19 липня відбувся православний дитячий табір «Благовісник», який розташувався у селі Березівка Радехівського району, Львівської області. У такому форматі табір був проведений вперше, це стало можливим завдяки ініціативі молодих священиків Горохівського та Мар’янівського благочинь Волинської єпархії УПЦ. Про це повідомляє сайт Горохівської округи.

Більше 100 православних дітлахів з сіл Борочиче, Борисковичі, Широке, Пірванче, Холонів, селища Мар’янівка та міста Горохова, разом зі своїми духовними наставниками, мали змогу протягом трьох днів жити великою сім’єю у наметовому містечку на березі мальовничого озера.

Захід познайомив між собою однолітків, де у спільній молитві, спілкуванні, іграх та відпочинку діти отримали масу задоволення.

Своє перебування у таборі, юні учасники розпочали з молитви, яку очолив духівник «Благовісника» протоієрей Ігор Клачук, який і благословив дітлахів на перебування у наметовому містечку.

Директор табору, протоієрей Юрій Зарафутдінов, звернувся до дітей та розповів їм про правила перебування у дитячому табірному житті.

Цікава та насичена програма життя табору зробила відпочинок для дітей незабутнім.

Вожаті табору – учасники молодіжки з села Борочиче – підготували для них цікаві конкурси, станційні ігри, спортивні змагання та прекрасне дозвілля. Діти мали змогу купатися в озері, слухати духовні настанови священиків та спілкуватися з ними на різноманітні теми біля вечірнього багаття.

Приємним сюрпризом для дітей став приїзд сестер милосердя з Луцька, які подарували для дітей безкоштовну солодку вату. Учасники табору також мали змогу спробувати зробити її самостійно.

На завершення перебування у наметовому містечку, кожен його учасник отримав від священиків  в подарунок «Ангела» як символ благої вісті від Бога!

Три дні перебування у колі нових друзів промайнули для дітей досить швидко, які повернулись додому сповнені благодаті Божої і чистих дитячих вражень.

Організатори православного дитячого табору «Благовісник» висловлюють щиру подяку голові Горохівської районної ради Щерблюку Т.В. за надану матеріальну допомогу у сумі 1 тисяча гривень та за фінансову підтримку, яку надали підприємці з Горохова Краков’як О.В та Заєць А.І.

Переглядів: 242

 
 
 
Перейти до панелі інструментів