Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій освятив другий престол у соборі Чарторийської обителі

17 червня 2017 року у присутності великої кількості вірян та священнослужителів УПЦ, відбулось освячення другого престолу Свято-Хрестовоздвиженського собору, що є окрасою архітектурного комплексу Хресто-Воздвиженського Чарторийського монастиря у селищі Старий Чорторийськ Маневицького району.

У цю урочисту мить у храмі молились близько тридцяти священнослужителів з різних єпархій Української Православної Церкви; окрім того, зусиллями паломницького відділу Волинської єпархії УПЦ, з благословення керуючого єпархією єпископа Нафанаїла, цього дня до обителі прибули шістдесят паломників. Разом з гостями монастиря, святкову відправу прийшли розділити й мешканці з навколишніх сіл.

Освячення престолу на честь преподобного Сергія Радонезького звершив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Опісля літургії владика Сергій звернувся до віруючих зі словом проповіді, в якому наголосив на необхідності дотримання канонів святої Церкви. Намісник обителі архімандрит Володимир подякував високому гостю монастиря за візит. Після слів вдячності владика Сергій та архімандрит Володимир обмінялись подарунками на честь цього пам’ятного дня. Наприкінці керуючий Тернопільською єпархією УПЦ поблагословив усіх присутніх.

Переглядів: 1547

 
 
 
Перейти до панелі інструментів