Митрополита Ніфонта поховали в селі Галина Воля

24 березня, після звершення чину похорону на території Свято-Покровського храму Луцька, тіло новоспочилого митрополита Ніфонта було віддано землі в селі Галина Воля згідно з його заповітом.  В рідному селі владики його зустрічали сотні односельців та численні гості з Республіки Білорусь. Крім цього, з обласного центру до Галиної Волі приїхало чимало прочан, які виявили бажання провести свого духовного наставника до місця його вічного спочинку.

Останню заупокійну літію над тілом новоспочилого звершив єпископ Георгіївський і Прасковейський Гедеон, який був духовним чадом митрополита Ніфонта. Присутні на кладовищі прощались з владикою, даруючи йому свої молитви. Священики співали заупокійні піснеспіви, проводжаючи архіпастиря в останній шлях.

Особливою подією відзначилось завершення дня в Галиній Волі. Коли труну з тілом митрополита Ніфонта опустили до могили, на небі засяяла веселка, яка в християнській традиції завжди була добрим знаком. Звертаючись до присутніх зі словом проповіді, єпископ Гедеон закликав всіх до постійної молитви за душу новоспочилого владики Ніфонта.

 

Переглядів: 12722

 
 
 
Перейти до панелі інструментів