Дитяче паломництво до Почаєва

IMG_8988

Доброю традицією юних парафіян храму Різдва Христового м.Горохова є паломницька поїздка  до Свято-Успенської Почаївської лаври. Щороку,  перед початком навчального року, молодь та діти зі своїми батьками вирушають  до Почаєва, щоб вклонитися місцевим святиням.

Так, у четвер, 25 серпня, близько 60 дітей-школярів та студентів з м.Горохова і 30 школярів з с.Широке вирушили в паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври, щоб освятити новий навчальний рік і помолитись за дарування чистого розуму і послуху.

Групу очолив свящ. Андрій Гаврилюк, клірик храму Різдва Христового м.Горохова, до якої долучилися і юні парафіяни Свято – Покровського храму с.Широке зі своїм настоятелем свящ.Ігорем Бондарчуком.

Для  паломників була проведена екскурсія по монастирю.  Діти мали змогу  вислухати його історію, приклонитися до чудотворного  образу Почаївської Божої Матері й інших святинь та помилуватись красою лаврських храмів.

У Печерному храмі  спільною молитвою дітей Горохівщини, до яких ще  долучилися й прихожани Свято-Іллінського храму с.Борочиче  з своїм настоятелем прот.Георгієм Зарафутдіновим, звершили  молебень перед навчанням біля мощей преподобних Іова та Амфілохія, попросивши для себе мудрості та Божої допомоги у здобутті освіти.  Прикрасою молитви  став спів студентів Почаївської Духовної Семінарії.

Паломників з Горохова  братія Почаївської Лаври пригостила смачним обідом, після чого свою подорож  діти продовжили  до Свято-Духівського скиту.  У цьому  монастирі знаходяться ковчеги з мощами багатьох святих, а також дві ікони Серафима Саровського. Одна містить частки мощей та нетлінної мантії святого. Друга ікона написана на фрагменті каменя, на якому Серафим Саровський молився 1000 днів і ночей. Найбільш відомою святинею у монастирі-скиті є Чудотворний Хрест Микити Стовпника.   Приклонившись до святинь,   діти відвідали ще й  маленький зоопарк, що розташований біля стін Свято-Духівського скита Почаївської Лаври, в якому знаходяться декілька різновидів рідкісних тварин та птахів.

Побували юні паломники ще й у Свято-Богоявленському Кременецькому жіночому монастирі, після якого у лісі на природі підкріпившись  кавунами, повернулись додому сповнені благодаті Божої і чистих дитячих вражень.

ФОТО

Переглядів: 26

 
 
 
Перейти до панелі інструментів