У День Незалежності у храмах і монастирях Волинської єпархії була піднесена сугубу молитва за Україну

24 серпня наша Держава відзначає знаменну дату – 25-ту річницю своєї Незалежності. Упродовж  усієї історії України та її державотворення, яке тривало більше тисячі років, починаючи з часів Київської Русі і донині, Свята Православна Церква завжди була зі своїм народом,  душею якого було і є Святе Православ’я. Тому відзначення 25-ї річниці Незалежності нашої земної Батьківщини є днями церковних торжеств  та посиленої молитви.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, в День 25-ї річниці Незалежності України, в усіх храмах та монастирях Волинської єпархії була піднесена сугуба молитва  за Україну та Богом бережений народ її, а також  за спокій душ усіх тих, хто поклав життя за волю, Незалежність і кращу долю України.

Особлива молитва була піднесена  за  здоров’я теперішніх захисників Батьківщини – українських воїнів та за спокій душ тих бійців, які віддали життя за Незалежність і соборність України у зоні АТО.

У луцькому храмі Всіх святих Землі Волинської, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, подячний  молебень, у співслужінні сонму священнслужителів, очолив благочинний  Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук.

«Ми сьогодні молимось за нашу земну батьківщину Україну, дякуємо Богу за даровану Ним Незалежність. Упродовж останніх років, кожен українець, напевно, підносить особливі молитив за те, щоб у нас настав мир. І ми віримо, що Господь пошле нашій Державі мир і процвітання», – зауважив протоієрей Володимир Літвенчук.

Священнослужителі також піднесли молитву за спокій душ загиблих захисників України.

 

 

Переглядів: 8

 
 
 
Перейти до панелі інструментів