У «Стежині добрА» – табірна зміна для людей особливої долі

Суспільство частіше називає  цих людей неповносправними, бо через проблеми зі здоров ям вони не можуть бути нарівні зі здоровими. Але у Волинській єпархії їх називають людьми особливої долі. З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у православному оздоровчому таборі «Стежина добрА», який розмістився у сосновому лісі поруч зі Старосільським Свято-Троїцьким жіночим монастирем, розпочалася зміна для дітей особливої долі. Разом з ними тут відпочиватимуть і їхні батьки, адже дітям цим потрібна їхня допомога. Як каже голова молодіжного єпархіального відділу ієромонах Ілля (Вишневський), у «Стежині добрА» нині – понад 70 дітей із батьками.

Це члени громадських організацій батьків, які мають дітей-аутистів, діти із синдромом Дауна, а також діти вимушених переселенців зі сходу України, яких прийняла Волинь. Реалії нині такі, що усі ці родини і мріяти не можуть про спільний відпочинок та оздоровлення, а завдяки Волинській єпархії УПЦ зможуть це зробити. Дітей особливої долі табір  приймає вже не перший рік, то ж після молебню на початок доброї справи діти швидко освоїлися у таборі, адже тут уже бували. Багато хто пам ятає і кімнати, де жили. Діти захоплено граються м.ячами, скачуть на батуті, просто прогулюються чудовим осіннім лісом на території  табору. Організатори поділили їх на три загони, у програмі чимало цікавих заходів. З батьками священики проведуть духовні бесіди, дадуть відповді на всі питання, на цих зустрічах можуть бути присутні і діти. Відпочинком дітей опікуються архімандрит Аліпій (Сапіга), ієромонах Ілля (Вишневський), волонтери, у трапезній працюють члени православного сестринства, яке діє при храмі Всіх святих землі Волинської.

А на початку вересня у «Стежину добрА» на свою заміну заїдуть члени Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя».

Переглядів: 18

 
 
 
Перейти до панелі інструментів