Українська Православна Церква урочисто відзначила День Хрещення Русі

Разом з Предстоятелем цього дня у Києві молилися представник Константинопольского Патріархату, єпископат УПЦ, представники Святої Гори Афон, а також тисячі вірних Української Православної Церкви

28 липня 2016 року, у день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, у Святому Хрещенні Василія, День Хрещення Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

IMG_3489Як зазначалося раніше, цього року урочистості до Дня Хрещення Русі співпали зі святкуванням1000-річчям перебування давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон.

Його Блаженству співслужили представник Константинопольського Патріархату архієпископ Телміссоський Іов, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископат УПЦ, представники братії Святої Гори Афон, а також насельники та гості Лаври в священному сані. Також були присутны і представники Волинської єпархії: вікарій єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл та секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, миряни.

За богослужінням, згідно рішення Священного Синоду УПЦ від 20 липня 2016 року (Журнал №29), відбулося прославлення в лиці святих Іоанна Вишенського.

2Під час малого входу Предстоятель удостоїв богослужбових нагород співробітників Київської Митрополії та відповідальних за проведення Всеукраїнської Хресної ходи в священному сані. Зокрема, правом носіння другого хреста з прикрасами були нагороджені глава Адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, архімандрит Іоасаф (Ковецький), протоієрей Віктор (Земляний).

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до численної багатотисячної пастви, яка цього святокового дня молилася зі своїм Предстоятелем в Лаврі, зі словом проповіді.

Нагадаємо, вчора, напередодні Дня Хрещення Русі, понад 80 тисяч вірянпройшли Хресних ходом центром столиці.

За Літругією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Також вчора, з нагоди Дня Хрещення Русі та пам’яті святого великого князя Володимира, на Володимирській гірці у Києві Предстоятель УПЦ очолив велелюдний молебень за мир у державі.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх вірних Української Православної Церкви з Днем Хрещення Русі, а також закликав Боже благословення на усіх присутніх.

Напередодні Предстоятель очолив урочисте всенічне бдіння також на соборній площі в Лаврі.

Переглядів: 11

 
 
 
Перейти до панелі інструментів