Священики Волинської єпархії взяли участь у Фестивалі сербської культури у Білостоці

13595683_1129127800485040_627725115_nВже традиційним стало проведення у місті Білосток Республіки Польща щорічного Фестивалю сербської культури. Участь у дійстві, присвяченому величезній духовній і культурній спадщині древньої православної землі Сербії та її народу, який, пройшовши крізь чисельні історичні випробування, зберіг не тільки свою національну ідентичність, а що найголовніше  – Православну віру, беруть участь представники як Сербської, та інших помісних Православних Церков.

Цьогорічний Фестиваль сербської культури у Білостоці відбувся 28 червня. З благословення  Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, участь у заході взяли і священнослужителі  та вірні нашої   Церкви.

Зокрема з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, та за молитовної підтримки вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла, від Волинської єпархії УПЦ участь у фестивалі взяли протоієреї Олександр Мазурак та Миколай Ковальчук, а також протодиякон Ігор Савієвський.

В часі проведення Фестивалю, священнослужителі нашої єпархії взяли участь у Божественній Літурігї, яку у храмі на честь Святого апостола і євангелиста Іоанна Богослова, звершив, у співслужінні сонму православних священнослужителів, єпископ Супражський Григорій.

Переглядів: 9

 
 
 
Перейти до панелі інструментів