Молебень перед чудотворною Холмською іконою Богоматері у Музеї волинської ікони

До цієї ікони ідуть хресними ходами, приїжджають паломники з усього світу. А у день Міжнародного дня музеїв молебень перед чудотворною Холмською іконою Богоматері з благословення митрополита Волинського і Луцького Нфонта відслужив голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужив диякон Іван Бортнік.

Отець Валентин Марчук передав працівникам Музею волинської ікони – а у їхній особі – всім музейним працівникам Волині – благословіння митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, побажання Божої благодаті і підтримки в усіх добрих починаннях збереження історичної та культурної спадщини українського народу. Завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва подякувала владиці і отцю Валентину за  молитву, благословіння і добрі слова на адресу музейних працівників Волині.

Волинську єпархію і зокрема Музей волинської ікони поєднує багаторічна співпраця. Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт не тільки передав в експозицію музею чимало цінних ікон, свою колекцію пасхальних сувенірних яєць, котра з успіхом тепер експонується і в музеях України, а й спонукав, аби парафії єпархії також передавали у музей древні образи, які будуть тут у збереженості  будуть доступні для поклоніння багатьом людям. Музей волинської ікони єдиний в Україні має колекцію нагород Української Православної Церкви, яку передав сюди тодішній Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Володимир. Нині музей співпрацює з духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Володимира митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром, котрий і нещодавно передав у музей цінні книги.

 

Переглядів: 17

 
 
 
Перейти до панелі інструментів