Представники православних «молодіжок» зібралися на кінофорум

«Що б ти сказав сучасному світові? Соціальна реклама у нашому місті» – саме таку назву отримав молодіжний кінофорум, котрий 11 березня був організований Волинським православним братством тверезості ім. св. прав. Іоанна Кронштадтського спільно з молодіжним відділом Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Дійство відбулося у Палаці учнівської молоді, де представникам молодіжних православних організацій була запропонована цікава програма. З вітальним словом до усіх присутніх звернувся голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук. Він розповів про важливу роль соціальної реклами у житті суспільства. Його думку продовжив Сергій Анатолійович Новосад – головний лікар Волинського обласного центру здоров’я, розповідь якого супроводжувалася наочними відео-прикладами.

Після серйозної розповіді очільника Волинського обласного центру здоров’я до уваги присутніх був запропонований відеоролик від студії «95 квартал», присвячений темі зловживання спиртним. Так як під час заходу багато говорилося про здоровий спосіб життя, аудиторія мала змогу за допомогою такої гумористичної форми осмислити те, як недолуго виглядає людина-пияк, стаючи героєм для подібних сюжетів.

По тому на присутніх чекав цікавий інтерактив від студентів ВДС. Із залу запросили двох охочих, які перевтілилися у роль покупців в супермаркеті. А студенти семінарії Василь Лапко та Андрій Броневицький виконали роль промоутерів, котрі намагаються нав’язати людям горілчані напої. Учасники інтерактиву не піддалися на маніпулятивні технології, а «продавці», попри усі зусилля, не змогли продати їм спиртне. Після цього студент ВДС Павло Огребчук прокоментував, які схеми впливу на свідомість використовували так звані промоутери, зазначивши, що в реальному житті вони часто мають місце.

Продовжився захід мультфільмом, знятим силами Волинського православного братства тверезості та Волинського обласного театру ляльок за твором Олени Левчук «Зелений змій крізь роки». Оленка є однією з минулорічних переможців конкурсу «Краще тверезе життя» від Братства. Після того як мультфільм був показаний, голова православної організації протоієрей Степан Ярема виступив з розповіддю про профілактичну роботу та популяризацію творчості юних борців за тверезість.

На завершення заходу присутні подивилися аматорську кінострічку «Люди, що змінюють нас» від Дитячо-юнацької телестудії Палацу учнівської молоді та тематичне відео від цьогорічного переможця конкурсу «Краще тверезе життя» Дмитра Риковського.

Тож залишається сподіватися, що насичена програма кінофоруму залишила слід у серцях православної молоді.

 

Переглядів: 21

 
 
 
Перейти до панелі інструментів