Волинська єпархія Української православної церкви взяла участь у благодійному телемарафоні “Бог багатий милосердям»

«По тому пізнають, що ви учні Мої, коли між вами будке любов»

Благодійний телемарафон «Бог багатий милосердям» у Луцьку проводиться вже в 11 раз  і є своєрідним волинським ноу-хау. Тільки тут в Україні віруючі різних конфесій у різдвяні дні дають спільний концерт, під час якого збирають кошти для дітей-сиріт, позбавлених опіки батьків, а нині додалося і сиріт, чиї батьки загинули в неоголошеній війні на сході. Проводить телемарафон Волинська рада церков (яку щороку очолює представник іншої конфесії), за підтримки обласної держадміністрації та обласної ради і Луцької міської ради.

Відбувається дійство у Волинському облмуздрамтеатрі імені Тараса  Шевченка. З 9.00 і упродовж дня тут тривають виступи церковних хорів Волинської і Володимир-Волинської єпархій УПЦ, Волинської єпархії УПЦ КП, Луцької дієцезії РКЦ та Луцького екзархату УГКЦ, а також Волинських об’єднань церков євангельських християн баптистів, адвендистів сьомого дня та інших. Концерт транслює у прямому ефірі Волинське телебачення.

Перед початком виступу хорів Волинської єпархії УПЦ до волинян посередництвом телебачення звернувся голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук. Він передав благословення і вітання з Різдвяними святами та початком нового року милості Божої від керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Відзначаючи Різдво Христове і співаючи колядки ми, на жаль, часто забуваємо про, образно кажучи, іменинника: самого Ісуса Христа, який у людській подобі прийшов до людей у Віфлеємі, говорив отець Валентин. Кілька століть люди чекали на прихід Месії, а Він прийшов смиренно у яслах в хліві, бо серед людей Йому не знайшлося місця. Смирення і любов – це те, що вказує нам шлях до Спасителя і до спасіння.

Протоієрей Валентин Марчук запросив волинян взяли участь у традиційному. Вже 22 благодійному Різдвяному концерті, який Волинська єпархія УПЦ проводить цього року в обласному драмтеатрі. Тільки торік під час такого концерту було зібрано понад 300 тисяч гривень пожертв, які розділили між сиротинцями, громадськими організаціями, які опікуються дітьми-інвалідами, та дітьми, які стали сиротами внаслідок неоголошеної війни на сході України. Волинська єпархія УПЦ під час традиційних Різдвяних концертів зібрала вже кілька мільйонів пожертв для нужденних.

Учасників телемарафону «Бог багатий милосердям» привітав також архімандрит Аліпій (Сапіга). Програма виступу вірних єпархії була побудована у формі театралізованого дійства, в якому взяли участь учні недільної  школи, молодіжні хори і хори з парафій, хор студентів Волинської духовної семінарії.

Переглядів: 14

 
 
 
Перейти до панелі інструментів