У селі Замостя на Маневиччині освячено новий храм на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини

Села Карасин і Замостя Маневицького району розташовані у мальовничому куточку Волинського Полісся, при чому  Замостя є, фактично, продовженням Карасина. Історія розповідає, що, свого часу, місцевий свавільний поміщик виселив із цього села три родини непокірних селян у глуху заболочену місцину. Тут і постало таким чином село Замостя. Осередком духовності для мешканців обох цих сіл є карасинський Свято-Михайлівський храм, втім вже 4 серпня, в день святої рівноапостольної Марії Магдалини, православні вірні села Замостя відзначать перше престольне свято  новозбудованого храму на честь цієї святої жінки-мироносиці.

Будівництво храму розпочалось дав роки тому, і особливість цієї церкви у тому, що вона повністю зведена із дерева. Будівельні роботи завершились буквально днями, і зведення нового храму відбулось до дня святої рівноапостольної Марії Магдалини, як і планувалось.

Особлива заслуга у будівництві цієї церкви належить вихідцю із села Замостя Миколі Мельнику, який залучив до справи зведення цієї святині благодійників – своїх друзів, із якими працював довгий час.

1 серпня, Чин освячення новозбудованої церкви на честь Святої рівноапостольної Марії Магдалини звершив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, архімандрит Аліпій (Сапіга). Він і очолив першу у цьому храмі Божественну Літургію. Отцю Аліпію співслужили благочинний Маневицької округи протоієрей Тарасій Огородник, настоятель Свято-Михайлівського храму села Карасин священик Микола Калуш, який на разі звершуватиме богослужіння у новоосвяченому храмі, та сонм священнослужителів.

Отець Аліпій переказав місцевим вірянам благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та побажав, щоб новий храм став ще одним джерелом духовності у цій місцині, де православні сіл Карасина та Замостя підноситимуть свої молитви до Господа, а також єднатимуться із Ним і Святій Євхаристії.

Переглядів: 575

 
 
 
Перейти до панелі інструментів