Лист-відповідь духовенства та вірян Волинської єпархії УПЦ на звернення Горохівської районної ради

24 липня депутати Горохівської районної ради ухвалили звернення до духовенства та вірян УПЦ. Оскільки даний документ не просто схожий, а буквально копіює попереднє звернення депутатів Луцької міської ради, рекомендуємо ознайомитися з його змістом. Волинська єпархія є послідовною у своїй позиції, тож незрозуміло, на яку ще реакцію чекали шановні депутати, приймаючи відповідне звернення, що давно отримало свою відповідь. Окрім того, вважаємо за потрібне зазначити наступне конкретно по відношенню до Горохівської районної ради:

  1. Свідоме перекручування назви УПЦ на «УПЦ МП» дискредитує в очах суспільства вірян. Освічені люди, що при владі, не можуть цього не знати. Відтак, має місце свідоме розпалювання релігійної ворожнечі.
  2. Закон України «Про місцеве самоврядування» чітко окреслює перелік питань, якими займаються районні ради. Релігійна сфера до них не входить. Тож радимо шановним депутатам краще вивчати власні права, обов’язки та повноваження, аби не повторювати подібні конфузи.
  3. Депутати Горохівської районної ради, як ніхто інший, повинні знати складну ситуацію у релігійно-конфесійній сфері, яка склалася на окремих приходах Горохівщини. Зокрема, мова йде про громаду Свято-Хрестовоздвиженського храму УПЦ у с. Угринів, який силою відібрала інша конфесія, побивши вірян. Хочемо зазначити, що у даному населеному пункті із людей, які воюють на Сході та не відмовилися від повісток, переважна більшість є вірянами саме вигнаної громади. Попри те, у мирному регіоні, доки воїни воюють, а медсестри допомагають пораненим бійцям у гарячих точках, їх рідних цькують за приналежність до так званої «московської церкви». Тож вважаємо ваше звернення черговим кроком до розпалювання ще більшої ворожнечі між різними конфесіями та підтримкою дискредитації та цькування зазначених вірян та їх родин.

Зважаючи на усе викладене вище, звертаємося до депутатів Горохівської районної ради із закликом припинити подібні інформаційні провокації та втручання у сферу, яка є поза межами їх компетенції.

Лист-відповідь духовенства і вірян Волинської єпархії УПЦ на звернення депутатів Луцької міської ради

Заява Волинської єпархії УПЦ щодо позиції депутатів на ініціативу Волинської обласної ради щодо перейменування УПЦ на РПЦвУ

Переглядів: 321

 
 
 
Перейти до панелі інструментів